18. новембар 2007.

ŠPAGETE

ŠPAGETE CARBONARA
Sastojci: špageti (500 g), sušena slanina (150 g), maslac (75 g), ulje (1 šoljica), kisela pavlaka (2 dl), žumance (3 kom.), peršun (1 veza), so, biber
Skuvajte špegete. Slaninu iseckajte na kocke, propržiti je na ulju i dodati maslac i peršun. Posebno umutiti kiselu pavlaku i žumanca. Preko toplih špageta prvo preliti prženu slaninu, pa umućenu pavlaku. Stalno mešati. Pososliti i pobiberiti. Služiti odmah.

ŠPAGETE BOLONJEZE
Sastojci: lišće celera - sitno seckano (1 struk), muškatni oraščić (1 kom.), dimljena slanina (100 g), vino (120 ml), maslac (40 g), topla voda (150 ml), crni luk (200 g), so, majčina dušica, ruzmarin, biber, kisela pavlaka (4 kašike), šargarepa - sitno seckana (1 kom.), paradajz sos (6 kašika), mlevena junetina (750 g)
Dinstati nekoliko minuta na blagoj vatri luk, celer i šargarepu. Dodati slaninu pa i nju propržiti do 2 minuta, i na kraju umešati paradajz pire, vino i začiniti. Naliti toplom vodom i poklopljeno kuvati na tihoj vatri 40 minuta, uz povremeno mešanje. Posoliti i pobiberiti. Ukoliko vam se učini da je sos suviše gust, dodati malo vode. Umešati pavlaku.











OBOŽAVAM ŠPAGETE, VIDITE I ZAŠTO, FENOMENALAN DOŽIVLJAJ.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Neko bi na ovo rekao NO COMMENT.. a ja da su me slike vratile u jednu sobu u H Royal*sto je bilo malo ranije, a nedavno u onom fenomenalnom mestu gde smo moja ljubav i ja ovako rucali..bilo je fenomenalno, jednostavno to se ne zaboravlja nikad..hranjenje, grickanje, lizanje UH Ja bih opet spagete...